Acasa | Despre Noi | Harta Site | Contact

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
 
 

Baterii de acumulatori stationari profesionale (Pb, Ni-Cd, Litiu-ion)

 
   

          Firma noastra va propune spre comercializare pentru aplicatiile dumneavoastra o intreaga gama de produse autonome de energie denumite baterii electrice. Din gama bateriilor electrice, cele mai importante sunt bateriile industriale: stationare si de tractiune. Devi Geto Industrial s-a axat in exclusivitate pe importul acestor doua tipuri de baterii, pentru a putea contribui cu adevarat in necesitatile industriale energetice.
          Bateriile industriale se compun din: bateriile inchise sau capsulate, fara intretinere tehnologica si bateriile deschise cu intretinere tehnologica minima.
          Din punct de vedere al tehnologiei, bateriile industriale sunt de tip stationar si de tip tractiune.
           Bateriile stationare profesionale sunt cu Plumb / Ni-Cd / Litiu-Ion

 
 
     

           Baterii de acumulatori stationari profesionale Pb

 
           Bateriile industriale stationare sunt alcatuite din acumulatori stationari profesionali de baza celula sau monobloc de: 2V, 4V, 6V, 12V si 24V; care prin combinatii diferite de tip: serie, serie-paralel, paralel, pot structura bateriile stationare profesionale necesare aplicatiilor dorite, prin marirea tensiunii sau a capacitatii.
           Bateriile stationare profesionale sunt folosite ca sursa de alimentare in aplicatiile stand-by sau on-line in: telecomunicatii, energie, industrie, spitale, calea ferată, televiziune, etc. Deoarece acumulatorii stationari profesionali au o fiabilitate inalta, constituie o sursa sigură de aprovizionare a aplicatiilor precum: statiile de operare, centre de telecomunicatii, dispozitive mobile si de control, echipamente de protectie, în statii si tablouri electrice, sisteme de iluminat de urgenta. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru stocarea energiei eoliene, solare, centrale electrice hibride, sau cogenerare dar si in multe alte mari sisteme de responsabilitate.
           Acumulatorii industriali stationari sunt catalogati din punct de vedere al tehnologiei astfel: VRLA, SLA, AGM, GEL, SOLAR, EOLIAN, OPzV, OPzS, TUBULAR.
           Acumulatorii stationari sau bateriile stationare pot fi utilizate in aplicatii: energetice, hidroenergetice, termoenergetice; atunci cand sunt necesare capacitati mari de sute si chiar mii de Ah. Pentru aplicatiile: solare sau eoliene; desigur se vor utiliza acumulatorii industriali stationari sau bateriile industriale stationare adecvate acestor aplicatii, deoarece in cele doua tipuri de aplicatii sunt regimuri de functionare cu cicluri de descarcare-incarcare dure. Aplicatii similare se pot observa si in cazurile de utilizare a UPS-urilor, dar si a grupurilor electrogene (generatoarelor), unde bateriile sau acumulatorii lucreaza tot in regim de utilizare ciclic.
          Partenerii producatori pentru acumulatorii industriali stationari sau bateriile industriale stationare sunt in general din Europa. Prin importul consecvent regulat de la producatori renumiti din Europa, firma noastra va ofera, poate, cea mai mare gama de tipuri de acumulatori industriali sau baterii industriale, care pot fi achizitionate sau procurate de la o singura si sigura sursa. Acoperind o cat mai mare gama de produse foarte bune, am devenit mai competitivi si mai utili in aplicatiile autonome de energie. In general, firma noastra se bazeaza pe import de baterii electrice, alcatuite din acumulatori electrici stationari industriali fara intretinere, in tehnologie VRLA/AGM/GEL/TUBULAR, asta pentru a usura atat activitatea noastra cat si pe cea a achizitorilor sau utilizatorilor, insa la solicitarea clientilor putem oferi si bateriile electrice stationare deschise.
          Suntem poate singurul furnizor pe piata din Romania pentru acumulatorii stationari de 12VDC, cu placi pozitive tubulare, fapt ce poate determina, din partea utilizatorilor, achizitia unei baterii stationare de 110VDC sau 220VDC, sau alta configuratie, la costuri mult mai reduse decit in cazul bateriilor configurate din acumulatorii de tip element de 2VDC.
          Avantajele bateriilor noastre constau in economisirea energiei, performanta inalta, optimizare pentru cicluri adanci, fiabilitate foarte buna pe termen lung, durata mare de viata si nu in ultimul rind recliclabilitatea in proportie de 100%.
          O retea de aliaje speciale  impreuna cu materii prime de inalta calitate asigura o mai mica autodescarcare a bateriei si deci o mai mica pierdere a capacitatii bateriei. Placi mai subtiri au fost utilizate pentru a extinde durata de viata a beteriei. O densitate mai muca a acidului tine bateria la o temperatura mai mica si incetineste procesul de cozoriune. Aceste baterii folosesc o pasta speciala pentru un ciclu de viata prelungit. De asemenea, este folosit un separator AGM de inalta calitate pentru prelungirea unui ciclu de viata si pentru evitarea scurtcircuitelor. Acest separator include si un sistem de control al temperaturii si are un design ce ajuta la eliminarea vibratiilor. Seriile de baterii OPzV si OPzS  sunt caracterizate printr-o durata de viata de 18-20 de ani de functionare continua. Datorita aliajelor fara antimoniu utilizate, aceste baterii au o eliminare de gazre redusa. Conditiile de mediu si de spatiu sunt minime in cazul acestor baterii. Usor de mutat, usor de instalat si gata de utilizare imediat fara alte servicii suplimentare. In locurile in care este necesara o sursa auxiliara de incredere, bateriile SLA cu placile tubulare OPzS sunt de neinlocuit. Bateriile sunt livrate catre utilizator gata incarcate dupa un test al capacitatii realizat in fabrica.
          Poate caracteristica cea mai importanta la bateriile noastre industriale stationare o reprezinta faptul ca sunt ideale pentru orice tip de aplicatie energetica dar cu o si mai mare aderenta la aplicatiile de producere a energiei regenerabile (solar, eolian, cogenerare). Noi credem ca afacerile sunt responsabile pentru obtinerea de bune practici de mediu si operarea într-o manieră durabila a echipamentelor de aceea suntem angajati in reducerea impactului asupra mediului inconjurator si permanent ne imbunatatim produsele si metodele de operare. Reciclarea bateriilor consta in reconstrucita noilor baterii prin utilizarea componentelor bateriilor vechi cum ar fi partile din plastic sau plumb din bateriile noastre VRLA. Electrolitii din interiorul bateriilor pot fi si ei reciclati prin utilizarea a doua procedee de recilare ce implica neutralizarea lor si tratarea chimica a acestora pentru a fi posibila utilizarea in baterii noi.
           De aceea propunem reciclarea tuturor produselor sau echipamentelor dupa perioada de utilizare catre centre specializate in acest domeniu
 

 

 

           Bateriile stationare profesionale Ni-Cd

 
          Bateriile de acumulatori profesionale, tehnologie Ni-Cd, sunt produse corespunzator conditiilor de operare specifice si ofera diferite caracteristici de performanta. Acestea sunt folosite in toate tipurile de aplicatie in industrie, energetica, cai ferate, deoarece corespund conditiilor climatice extreme.
          Tipul de baterii
High Rate Performance
          In designul ei se utilizeaza placi foarte subtiri  si este proiectat pentru aplicatii in care este nevoie de un curent mare pentru o perioada mica de timp, de obicei mai putin de 30 de minute. Aplicatiile pot necesita descarcari frecvente sau nu, de aceea aceste baterii sunt folosite in principal pentru pornirea aplicatiilor UPS.
          Tipul de baterii
Long Service Life
          Celule de nickel-cadmium sunt proiectate pentru aplicatii de uz general acolo unde este nevoie de un sistem de incredere: sisteme de control, iluminat de urgenta, alarme si instrumente DC. Aceste celule de nickel-cadmium ofera o durata de viata a beteriei indelungata, cerinte minime de mentenanta, o rezistenta remarcabila la abuz electric si mecanic, o autodescarcare redura si o functionare indelungata la temperaturi diferite.
           Tipul de baterii
Long Rate Performance
           Functioneaza la diferite temperaturi, au o rezistenta crescuta la abuzul electric, o durata de viata mare si consturi de intretinere minime. De aceea aceste baterii sunt folosite in cele mai variate aplicatii. Aceasta gama are cele mei subtiri placi, si este proiectata pentru aplicatii in care bateria constituie o sursa de energie electrica de incredere dupa perioade mari de descarcare. De obicei curentul este relativ mic in comparatie cu energia totala inmagazinata iar descarcarile sunt in general neperiodice. Este utilizata in sisteme de back-up, comunicatii si stocare de energie.
          Tipul de baterii
Medium Rate Performance
          Se va alege acest tip de baterii atunci cand aplicatia trebuie sa sustina sarcini electrice pentru un interval de timp intre 30 de minute si 3 ore sau in care sarcina este variata fiind nevoie de rate de descarcare mari sau mici. Este perfecta pentru aplicatii de comutatie si beckup. Descarcarile bateriei in aceste aplicatii pot fi frecvente sau nu.
 
 
          Acumulatori stationari profesionali Lithium-ion
 
          Utilitatea acumulatorilor stationari profesionali, tehnologie Litiu-ion, se datoreaza prin necesitatea duratei mare de utilizare in toate aplicatiile energetice. In acest sens firma noastra va propune utilizarea bateriilor stationare profesionale, capsulate, fara intretinere tehnologie Lihtium-ion. Acesti acumulatori stationari industriali au numeroase avantaje evidente in comparatie cu acumulatorii traditionali cu plumb.
          Acumulatorii litiu-ion sunt mult mai rezistenti din punct de vedere al autonomiei. Ofera mai multa energie disponibila in aplicatii fata de alte tehnologii. Incarcarea si reincarcarea in aplicatii ciclice este mult mai rapida decit in cazul celorlalte tipuri de acumulatori cu plumb. Acumulatorii litiu-ion au o durata mare de viata / cicluri (3000 de cicluri fata de cca. 400 de cicluri la bateriile traditionale), de asemenea greutatea lor este de cel mult o treime din greutatea bateriilor clasice cu plumb la aceeasi tensiune / capacitate.
          Pentru o exploatare “ideala” in aplicatiile unde se folosesc bateriile litiu-ion se va utiliza echipamentul BMS, care va monitoriza incarcarea si descarcare (elementii sa aiba aceeasi tensiune) dar si temperatura elementilor. BMS (Battery Management System) are controlul total asupra bateriilor litiu-ion. BMS este un sistem bazat pe o combinatie de software si hardware de securitate in domeniul bateriilor stationar-industriale litiu-ion. Sistemul este echipat cu o iesire folosita pentru conectarea unui indicator digital sau analog care face posibila adaugarea unui afisaj complex care sa permita vizualizarea tuturor informatiilor relevante cu privire la bateria litiu-ion. In plus, BMS este echipat cu un sistem de diagnosticare a marimilor de iesire ce poate fi accesat folosind un laptop. Acest sistem ofera informatii noi despre intreg sistemul, starea bateriei, statistici despre ciclurile de incarcare a bateriei precum si multe alte informatii.
          Toate BMS-urile permit incarcarea sau descarcarea pentru fiecare celula in parte, controlul temperaturii pentru fiecare celula, echilibrarea acestora dar si incalzirea acestora la functionarea la temperaturi reduse.
          Toate bateriile de acumulatori Li-Ion necesita utilizarea unui BMS, (Battery Management System) sau PCU (Power Control Unit). Managementul bateriei consta in :
         -incarcarea si descarcarea fiecarei celule in parte,
         -controlul temperaturii pe fiecare celula in parte, echilibrarea celulelor la aproape orice nivel de tensiune, etc.
         -PCU-urile sunt folosite pentru solutiile mobile sau puteri nestandardizate, fiind dsiponibile la 12VDC si 24VDC.
 
 
          Raspundem cu promptitudine si profesionalism oricarei solicitari venite din partea clientilor, deci pentru orice aplicatie va rugam sa ne contactati sau sa transmiteti solicitarea dvs la nr. de fax sau prin e-mail.
 
 
  < Inapoi la produse