Acasa | Despre Noi | Harta Site | Contact

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
 
 
 
  Turbine eoliene
 
              Turbine de puteri mici si medii cu ax vertical sau orizontal concepute pentru o eficienta captare a vitezei vantului de slaba intensitate, inconstant sau in rafale, existent la joasa inaltime deasupra solului.

          Turbinele eoliene pot fi cu rotorul in pozitie verticala sau orizontala, nu produc zgomot sau umbre deranjante.

         Sistemele de siguranta cu care sunt dotate permit oprirea graduala a paletelor in functie de viteza vantului si protejarea circuitului electric.
 
 
 

         Turbinele eoliene, ca si morile de vant, sunt montate pe un stalp pentru a capta o energie mai mare. La cel putin 30m inaltime, acestea pot capta vant mai puternic si fara turbulente asigurandu-se astfel o continuitate in functionare.

         De obicei, 2 sau 3 palete sunt montate pe un ax pentru a forma rotorul. O paleta actioneaza ca o aripa de avion: atunci cand bate vantul, se formeaza o zona de presiune scazuta in spatele paletei pe directia vantului. Aceasta forta atrage paleta catre ea, creand astfel rotatia paletei. Aceasta forta este numita “forta de ridicare” si este mai mare decat forta cu care vantul loveste paleta, aceasta forta numindu-se “forta de tragere”. Combinatia dintre aceste 2 forte face rotorul sa se invarta ca o elice, iar arborele cotit antreneaza generatorul pentru a crea electricitate.

         Turbinele de vant pot fi foloste in aplicatii izolate sau pot fi conectate impreuna cu alte surse de alimentare, chiar combinate cu sistemele fotovoltaice. Pentru o sarcina mai mare este necesara montarea mai multor turbine eoliene formandu-se astfel o centrala eoliana. Cativa furnizori de electricitate distribuie astazi energie produsa in centrale eoliene.

         Turbinele eoliene izolate sunt de obicei folosite pentru pomparea apei, comunicatii, relee tv, statii de monitorizare, instalatii de climatizare, etc.

 

         Sistemele eoliene de dimensiuni mici pot fi folosite ca surse alternative de energie intr-un sistem de distribuire a resurselor de energie. Acest sistem presupune folosirea mai multor surse de energie pentru a imbunatati calitatea energiei furnizate catre consumatori.

 

         Produsele noastre sunt realizate folosind tehnologii de ultima ora si materiale de cea mai buna calitate. Gama noatra cuprinde turbine de la 200W la 50KW, stabile si de incredere.

         Generatorul turbinelor este unul din cele mai avansate din lume. Acesta este realizat din materiale magnetizate permanent, aliaje de cupru, otel inoxidabil si aliaje de aluminiu folosite in aviatie. Datorita dimensiunilor reduse, poate fi amplasat pe axul central, pentru a reduce rezistenta la vant si pentru a creste eficienta.

         Randamentul de utilizare a energiei eoliene este de 42% in timp ce randamentul generatorului este mai mare de 85%.

         Durata medie de viata a turbinelor eoliene este de peste 20 ani. Nu necesita mentenanta / intretinere.

         Turbine eoliene pot fi construite la cerere in functie de puterea ceruta de client.

         Controlul turbinei se realizeaza folosind un sistem complet automat. Acest sistem detecteaza directia si puterea vantului si monitorizeaza constant starea generatorului, viteza de rotatie a paletelor, etc. Toate aceste informatii sunt trasmise centrului de comanda a turbinei care stabileste modul de functionare.

         In cazul unui defect, centrul de control va dirija turbina din calea vantului. Dupa ce problema este eliminata, turbina se va roti iarasi pe directia vantului si se va continua generarea de energie electrica.

 

         Exemplu aplicatie:

         Sistem hibrid – energie eoliana / solara
         -Echipamentele de generare – turbinele eoliene si modulele solare
         -Sistem de control incarcare – redresoare pentru energia solara si eoliana
         -Echipament stocare energie – baterie de acumulatori
         -Echipament conversie – invertor
         -Echipament distributie – tablou electric de joasa tensiune

         Energia eoliana poate completa cu succes energia solara utilizata. In toate cazurile, cand soarele nu straluceste, de obicei bate vantul. Puterea vantului este utilizata de obice in zona montana unde poate capta atat vantul slab specific zonelor montane dar si rafalele puternice. Cu acest sistem hibrid eolian-solar, consumatorul are energie tot timpul anului.

         Acest tip de sistem este utilizat pentru iluminat stradal, statii de releu de telecomunicatii si chiar statii meteo.

         Pentru alegerea turbinei eoliene care sa corespunda cerintelor dvs. si pentru o eficienta in aplicatie va oferim o gama larga si completa de servicii, dimensionare, pozitionare, punere in functiune.

 

 
 
  < Inapoi la produse